«Επόμενος στόχος μου το παγκόσμιο πρωτάθλημα» (audio)

04/07/2024 - 11:21 Τελευταία τροποποίηση στις 04/07/2024 - 11:31

Ο Μυτιληνιός αθλητής στο Tae Kwon Do Κωνσταντίνος Ζούρος-Καρδάτος, την Δευτέρα 1 Ιουλίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στον ρ/σ του «Ν» στους 99 fm.

Ο αθλητής ανέφερε ότι έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο στον ΑΣ Tae Kwon Do Μυτιλήνης σε ηλικία πέντε ετών και συμμετείχε για πρώτη φορά σε διασυλλογικούς αγώνες στην πέμπτη δημοτικού. Στη συνέχεια κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με το Tae Kwon Do, με αποτέλεσμα να λάβει μέρος σε πανελλήνια κύπελλα και πρωταθλήματα, καταγράφοντας σπουδαίες διακρίσεις. Σε διεθνείς αγώνες συμμετείχε για πρώτη φορά ως φοιτητής πια, θέλοντας να ανταγωνιστεί αθλητές από άλλες χώρες.

Παρακάτω πρόσθεσε ότι του αρέσει η αυξημένη αδρεναλίνη που υπάρχει στο συγκεκριμένο άθλημα κατά τη διάρκεια των αγώνων και το γεγονός επιπλέον ότι από μικρή ηλικία σου μαθαίνει κάποιες αρετές όπως η πειθαρχία και η υπομονή, τις οποίες χρησιμοποιείς και στην καθημερινή σου ζωή. Σε άλλο σημείο είπε ότι οι δύο μεγαλύτερες διακρίσεις του είναι στους διεθνείς αγώνες της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου όπου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο, προσθέτοντας παράλληλα πόντους για την παγκόσμια κατάταξη, με τελικό στόχο την πρόκριση στους ολυμπιακούς αγώνες. Επίσης, έχει κατακτήσει 4 χρυσά μετάλλια σε πανελλήνιο κύπελλο νοτίου Ελλάδας και σε πανελλήνιο πρωτάθλημα δύο χάλκινα και ένα αργυρό. Το μετάλλιο είναι ουσιαστικά η επιβράβευση των κόπων σου, όμως όταν δεν έρθει δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια σου δεν έχει ανταμοιβή. 

Επίσης, σημείωσε ότι μέσα από τα λάθη του ένας αθλητής μπορεί να γίνει καλύτερος κι εκεί είναι που φαίνεται ο πραγματικός αθλητής. Η ήττα μπορεί να διδάξει πολλά και κυρίως να σου δείξει ότι τη δεδομένη στιγμή ίσως υπάρχει κάποιος άλλος που έχει δουλέψει περισσότερο ή έχει προετοιμαστεί καλύτερα. Αυτό πρέπει να σε πεισμώσει και να δουλέψεις περισσότερο. Στη χώρα μας το tae kwon do είναι αρκετά αναπτυγμένο, όμως οι συμμετοχές σε έναν διεθνή αγώνα σε φέρνει αντιμέτωπο με τους καλύτερους απ' όλον τον κόσμο, κάτι που αποτελεί μοναδική εμπειρία και αντιμετωπίζεις διαφορετικές τακτικές. 

Ακόμη μίλησε για τον προπονητή του στη Λέσβο Ανδρέα Αληφραγκή, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικός και «αγκαλιάζει» όλα τα παιδιά από το ξεκίνημα τους. Ο σύλλογος παρά το ότι βρίσκεται σε ακριτική περιοχή, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα σωματεία, καθώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Ολοκληρώνοντας, είπε ότι η προετοιμασία του για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει από τα μέσα Αυγούστου με στόχο τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο προϋποθέτει τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey