Διάθεση επιστροφής στη Λέσβο από τον Αιολικό

25/06/2024 - 17:12 Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2024 - 15:15

Η συμμετοχή του Αιολικού στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας, έχει ζεστάνει στο κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων, των οποίων διακαής πόθος παραμένει η επιστροφή του συλλόγου στη Λέσβο.

Ο Αιολικός έχει βάλει μπροστά τις μηχανές ενόψει της νέας σεζόν με πρώτη κίνηση την ανακοίνωση του νέου προπονητή Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, αλλά και των πρώτων ποδοσφαιριστών από την Κ19 που ανανέωσαν την παρουσία τους, ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι επαφές με υποψήφιους στόχους για τη στελέχωση του ροστερ.

Πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, παραμένει η επιστροφή της προπονητικής βάσης της ομάδας στη Μυτιλήνη. Υπενθυμίζεται ότι στην πρωταθληματική του σεζόν (2022-23) ο Αιολικός είχε μετακομίσει στην Αθήνα με απόφαση του Τζιμ Αντωνάκα, λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση του «Γ. Σκούφος», ενώ πέρυσι, παρά τη διάθεση του ερασιτέχνη για επιστροφή στη Μυτιλήνη, οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ αποφάσισαν να προπονείται η ομάδα στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας μάλιστα τα play outs στην Αριδαία και όχι στον «Ταρλά», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων.

Οι στόχοι και ο σχεδιασμός του φετινού Αιολικού έχουν διαφοροποιηθεί και σίγουρα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της ομάδας στη Λέσβο, εφόσον το «Γ. Σκούφος» είναι πλέον διαθέσιμο, κάτι που αποτελεί επιθυμία και προτεραιότητα τόσο του Τζιμ Αντωνάκα, όσο και του προπονητή Κωνσταντίνου Παναγόπουλου. Για να γίνει βέβαια αυτό πράξη, θα πρέπει να διευθετηθούν κάποια ζητήματα σε οργανωτικό επίπεδο, όπως προκύπτει από το περιβάλλον της ομάδας, αλλά και να υπάρξουν εγγυήσεις και διάθεση συνεργασίας ως προς κάποιες απαραίτητες μετατροπές κυρίως στο «Γ. Σκούφος», οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν πολύ σύντομα με τη νέα δημοτική αρχή.

Στο κάδρο υπάρχουν επίσης και οι αναγκαίες δεσμεύσεις συνολικά σε επίπεδο αυτοδιοίκησης ως όρος την στήριξη των τοπικών αρχών προς τις ομάδες που εκπροσωπούν τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο στις εθνικές κατηγορίες, φέρνοντας συγκριτικά παραδείγματα για το τι καρπώνονται οι ομάδες άλλων νησιωτικών συμπλεγμάτων, όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, που δημιουργούν ερωτηματικά και απορίες για το πώς δεν μπορούν να δοθούν οι αντίστοιχες παροχές και στον Αιολικό.

Εκείνο που βγαίνει προς τα έξω από την πλευρά του Αιολικού, είναι πως προέχει αυτή τη στιγμή να υπάρξει ουσιαστικό αντίκρισμα στις επαφές που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ειδικά μετά την επιστροφή Αντωνάκα στην Ελλάδα και τις συναντήσεις του με Δήμο Μυτιλήνης, Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αλλά και ΕΠΣ Λέσβου, ζητώντας να εξασφαλιστούν και για την ομάδα της Μυτιλήνης όλα όσα δικαιούται και προβλέπονται ως παροχές για τις υπόλοιπες νησιωτικές ομάδες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey