Δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής

03/07/2024 - 17:15 Τελευταία τροποποίηση στις 03/07/2024 - 17:35

Η ΕΠΟ δημοσίευσε την προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής για τη νέα σεζόν 2024-25.

Οι τροποποιήσεις σε σχέση με την προκήρυξη των προηγούμενων ετών είναι ελάχιστες, με σημαντικότερη την υποχρεωτική συμμετοχή δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 εικοσιενός ετών (γεννηθέντες από 01.01.2003 και εντεύθεν) στην αρχική ενδεκάδα και για όλη την χρονική διάρκεια του αγώνα. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.». Από την άλλη, «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1992».

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στο θέμα του υποβιβασμού, αφού θα χάσουν τη μάχη οι τελευταίες επτά ομάδες σε κάθε όμιλο, ενώ θα υποβιβασθούν επιπλέον δυο ομάδες κατόπιν αγώνων μπαράζ. Συνολικά θα υποβιβαστούν 30 ομάδες. Από την άλλη, θα κερδίσουν την άνοδο στη Super League 2 απευθείας οι τέσσερις πρωταθλήτριες.

Σε ένα από τα σημαντικά σημεία που αφορά τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2). Η συμμετοχή σε αγώνα άνω των δύο (2) ποδοσφαιριστών της εν λόγω κατηγορίας θεωρείται αντικανονική και σε περίπτωση υποβολής ενστάσεως ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου και επιβάλλονται οι λοιπές ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ».

Μέχρι τις 19 Ιουλίου οι δηλώσεις συμμετοχής

Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, εάν και εφόσον δεν υποβιβαστούν και άλλες ομάδες πέραν αυτών των οποίων προβλέπεται. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με την οικεία προκήρυξη. Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα μειώσεως ή αυξήσεως των ομίλων αναλόγως των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, στην περίπτωση που ο συμμετοχή θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από τον ανωτέρω αριθμό ή για άλλους σοβαρούς λόγους, κάτι που, αν προκύψει ζήτημα, θα πρέπει να γίνει με αιτιολογημένη απόφασή της και τουλάχιστον έναν (1) μήνα προ της ενάρξεως του πρωταθλήματος.

Ομάδες Υποδομών

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν ξανά με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στα ανωτέρω πρωταθλήματα. Εάν οι Ε.Π.Σ. δεν έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την έναρξη των εν λόγω πρωταθλημάτων τους και ως εκ τούτου τα σωματεία δεν έχουν αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής, υποχρεούνται να καταθέσουν αντ’ αυτής υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) με την οποία θα βεβαιώνουν ότι, θα συμμετάσχουν στα ανωτέρω πρωταθλήματα, όταν αυτά ξεκινήσουν. 

Εάν η Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν δεν διοργανώνει αντίστοιχα πρωταθλήματα υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Ε.Π.Σ. Σε περίπτωση που ένα σωματείο δεν συμμετάσχει σε κανένα από τα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ., του επιβάλλεται χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ και χάνει κάθε αγώνα με τέρματα 0 - 3, εφόσον υποβληθεί ένσταση από το αντίπαλο Σωματείο ή υποβληθεί καταγγελία από σωματείο που έχει έννομο συμφέρον.

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ

Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (03) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα που θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην ΄Γ Εθνική Κατηγορία δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, το δικαίωμα θα το αποκτήσουν κατά προτεραιότητα οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου που κατέλαβαν τις επόμενες θέσεις στην τελική βαθμολογική κατάταξη. Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό. 

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey