Ορατό το ενδεχόμενο για έναν όμιλο στη Β ΕΠΣ Λέσβου

05/07/2024 - 12:24 Τελευταία τροποποίηση στις 05/07/2024 - 13:41

Οι διεργασίες για την μορφή των νέων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της Λέσβου συνεχίζονται, με την ΕΠΣΛ να εξετάζει δύο διαφορετικά σενάρια σχετικά με τη Β ΕΠΣΛ.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η διοργανώτρια αρχή επεξεργάζεται τη νέα προκήρυξη των ανδρικών πρωταθλημάτων, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο οριστικός αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος στις δύο κατηγορίες της Λέσβου και στη Λήμνο και γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν στο τραπέζι δύο σενάρια σχετικά με την Β κατηγορία. 

Mονοψήφιος αριθμός στην Α ΕΠΣΛ;

Στην Α ΕΠΣ Λέσβου έως αυτή την ώρα ο αριθμός των ομάδων θεωρητικά είναι διψήφιος, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να λάβουν μέρος λιγότερες από 10 ομάδες. Και αυτό γιατί οι ομάδες είναι ήδη λιγότερες από 12 μετά την άνοδο του Αιγέα και την μη συμμετοχή του Καραβαγγέλη όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του σωματείου. Απομένει βέβαια η επίσημη ενημέρωση του σωματείου στην ΕΠΣΛ.

Ακόμη, θολό παραμένει το τοπίο στον Οδυσσέα Ελύτη με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της συμμετοχής του τις επόμενες ημέρες, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει συζήτηση και για τον Διαγόρα όπου και εκεί όλα παραμένουν ρευστά. 

Ανοιχτό ενδεχόμενο για έναν όμιλο στη Β κατηγορία

Αναφορικά με τους ομίλους της Β ΕΠΣΛ πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Η επιτροπή πρωταθλημάτων προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός ομίλου αν ο αριθμός των ομάδων είναι μέχρι 15 και στη δημιουργία δύο ομίλων αν ο αριθμός είναι από 16 και περισσότερες. Βέβαια αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για την ίδρυση περισσότερων σωματείων που θα λάβουν μέρος στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, ο αριθμός τους πιθανότερο να μην είναι μικρότερος τω 16. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση των δύο ομίλων, ο καταρτισμός τους θα γίνει με κλήρωση και όχι με γεωγραφικά κριτήρια, διότι οι ομάδες από το ένα τμήμα του νησιού ίσως είναι λιγότερες.

Υπο σκέψη για αλλαγή του ηλικιακού ορίου στη Β ΕΠΣΛ

Πέρα όμως από τους ομίλους, υπάρχουν σκέψεις και για αλλαγή του ηλικιακού ορίου στους «μικρούς» ποδοσφαιριστές που θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων της Β ΕΠΣΛ. Αυτή τη στιγμή όπως έχει ψηφιστεί από το ΔΣ, πρέπει οι «μικροί» παίκτες να είναι γεννηθέντες από το 2009 και νεότεροι, ωστόσο υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αλλάξει και να γίνει όπως την Α κατηγορία, δηλαδή το 2008 και νεότεροι, ώστε να μην υπάρξει «σύγκρουση» ηλικιακά με το πρωτάθλημα της Κ16.

Όλα τα παραπάνω βέβαια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οριστικά με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής και την δημοσίευση της νέας προκήρυξης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey