«Ο νυχτερινός αγώνας δρόμου συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού» (video)

03/07/2024 - 11:08 Τελευταία τροποποίηση στις 03/07/2024 - 12:35

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 21:00, θα διεξαχθεί στην πόλη της Μυτιλήνης ο 2ος Νυχτερινός αγώνας δρόμου, με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης-Ο.Κ.Α.Μ. και τον Δήμο Μυτιλήνης.

Το απόγευμα της Τρίτης 2/7 παραχώρησαν συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα. Αρχικά, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου Lesvos Runners Ελένη Δαγκλή, η οποία ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την τοπική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ υπό την αιγίδα του οποίου θα γίνει ο αγώνας, τους υποστηρικτές και τους χορηγούς του αγώνα.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής ανέφερε ότι ο νυχτερινός αγώνας θα γίνει θεσμός. Ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από τέτοιου είδους δράσεις και θα είναι πάντα αρωγός σε ότι έχει να κάνει με αθλητικά δρώμενα, με παιδιά, με αθλητικές συναντήσεις και αθλητικά έργα. Συγχαρητήρια στους συλλόγους που τρέχουν όλη την διαδικασία, στης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου γιατί ένας νυχτερινός αγώνας χρειάζεται περισσότερη οργάνωση. Εύχομαι να έχουμε κάθε χρόνο τον ίδιο αγώνα και με κάτι περισσότερο.

Ακολούθως, μίλησε ο ταμίας του ΣΕΓΑΣ Λέσβου Κώστας Κελαϊδίτης ο οποίος τόνισε ότι θα είναι συμπαραστάτες σε κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται από κάθε σωματείο ή φορέα για τη διοργάνωση αγώνα που αφορά τον κλασικό αθλητισμό. Οι αγώνες σε δημόσια οδό κρύβουν πολλές δυσκολίες και απαιτείται άρτια οργάνωση για να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και το κοινό που θα τους παρακολουθήσει. Αυτόν τον αγώνα ίσως τον παρακολουθήσουν κάποιοι πολίτες που αν γινόταν σε στάδιο πιθανόν να μην επέλεγαν να τους δουν πρόσθεσε και επιπλέον η νυχτερινή ώρα δίνει διαφορετική αίγλη. Παλιότερα υπήρχαν περισσότεροι αγώνες οι οποίοι πλέον δεν γίνονται και με τη συνεργασία του Δήμου μπορούν να επανέλθουν και να προσελκύσουν αθλητές κι αθλήτριες απ' όλη τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ΟΚΑ Θανάσης Χατζηαργυρίου, σημείωσε ότι το σωματείο είναι αρωγός σε αυτούς τους αγώνες όπως και στον πρώτο αντίστοιχο αγώνα που ήταν αφιερωμένος στην Μικρασιατική μνήμη. Ο ΟΚΑ Μυτιλήνης στέκεται δίπλα σε προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητικό τουρισμό. Ο αγώνας είναι μια ευκαιρία να επισκεφτούν το νησί μας και να το γνωρίσουν αθλούμενοι από άλλα μέρη.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και ως μέλος των  Lesvos Runners ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τα σώματα ασφαλείας που θα συνδράμουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, όπως επίσης και τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν. Ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέρος καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές από τα «Τσαμάκια», την παλιά πόλη και την Προκυμαία και περιλαμβάνει ο αγώνας επίσης διαδρομή για τα παιδιά. 

Η κα. Δαγκλή ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι υπάρχουν συμμετοχές εκτός Λέσβου και κάποιοι αθλητές κι αθλήτριες θα έρθουν στο νησί ο μόνο για τους αγώνες. Επιπλέον, ανέλυσε κάποιες λεπτομέρειες του αγώνα σχετικά με τη διαδρομή, τις συμμετοχές και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πρόκειται για δύο αγώνες 5 και 10 km, ενώ θα γίνει και αγώνας 1km στα Τσαμάκια για τα παιδιά 12-14 ετών. Αφετηρία είναι η πλαζ στα Τσαμάκια και οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν όλον τον πεζόδρομο, θα προχωρήσουν στη «φυκιότρυπα», γεφυράκι, κάτω Κάστρο, Επάνω Σκάλα, αγορά μέχρι το ύψος του παλιού δημαρχείου, προκυμαία και θα καταλήξουν πάλι στα Τσαμάκια. Αυτός ο αγώνας είναι των 5 χλμ. και όσοι επιλέξουν να κάνουν τα 10 χλμ. θα ακολουθήσουν δύο φορές την παραπάνω διαδρομή. 

Αναλυτικά:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey