Τρίτο Διασυλλογικό Κύπελλο Φιλίας Νεανικών Ομάδων σκάκι στη Λέσβο

01/07/2024 - 11:50

Από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως την Τρίτη 2 Ιουλίου, διεξάγεται στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου (χώρος αγώνων Ξενοδοχείο Kalloni Bay) το 3ο Διασυλλογικό Κύπελλο Φιλίας Νεανικών Ομάδων, υπό την αιγίδα του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» και την ευγενική χορηγία του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της εταιρίας Σελάχας ΑΒΕΕ, της επιχείρησης Σαραγάς, του εστιατορίου «Τρύφων», των πλυντηρίων Τζουβανέλλης, του Tsalis ΕΚΟ, του εστιατορίου «Διόνυσος», των φροντιστηρίων «Κορυφή» και του Cafe «Ακτή».

diasilogiko-skaki7.jpg (770×452)

Φέτος συμμετέχουν επτά αποστολές με τετραμελή σύνθεση σκακιστών και σκακιστριών με όριο ηλικίας τα 17 έτη. Μεταξύ αυτών το Zeybek Chess Club από το Αϊδίνιο της Τουρκίας, καθιστά τη διοργάνωση διεθνή για πρώτη φορά στην ιστορία της! Οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι εξής: η τοπική εκπροσώπευση από τη Λέσβο (Αριστοτέλης Α΄, Αριστοτέλης Β΄ και «Βενιαμίν ο Λέσβιος»), από τη Χίο (Φάρος Βαρβασίου), από τη Θεσσαλονίκη (ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Σ.ΣΥ.Σ.Κ.Ε.) και από την Ξάνθη (Μικτή Ξάνθης). Οι αγώνες ξεκίνησαν μετά από τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης» Θεόφιλου Παπαδόπουλου και του αντιπροέδρου Πάνου Κοσμά.

diasilogiko-skaki6.jpg (770×578)

Ήδη από τους δύο πρώτους δύο γύρους του Κυπέλλου φάνηκαν οι προθέσεις των ομάδων για μαχητικό σκάκι, παρά την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Σκάλα Καλλονής. Ενδεικτικά στον πρώτο γύρο οι δύο από τις συνολικά τρείς συναντήσεις έληξαν ισόπαλες, ενώ στο δεύτερο γύρο και οι τρείς συναντήσεις έληξαν χωρίς νικητή! Στην τρίτη αναμέτρηση ξεχώρισε λόγω βαθμολογικής κρισιμότητας η συνάντηση μεταξύ της τοπικής ομάδας του «Βενιαμίν» και του Φάρου Βαρβασίου από τη Χίο. Επικράτησε η ομάδα της Χίου η οποία και προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα μετά το πέρας του 3ου γύρου, με την Α΄ ομάδα του «Αριστοτέλη» να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ απομένουν άλλες τέσσερις ομαδικές αναμετρήσεις πριν τη λήξη των αγώνων (αναλυτικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα https://chess-results.com/).

diasilogiko-skaki5.jpg (770×461)

Κάθε αποστολή έχει ένα ρεπό από το πυκνό πρόγραμμα αγώνων, έχοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσει την καλοκαιρινή Λέσβο. Το Σάββατο βράδυ διοργανωτές, συνοδοί, αθλητές και αθλήτριες όλων των αποστολών παραβρέθηκαν στο τραπέζι που παρέθεσε ο Σκακιστικός Όμιλος Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης», σε εστιατόριο της Καλλονής. Ενδεικτικό της εξαιρετικής ατμόσφαιρας και διάθεσης που επικρατεί μεταξύ των μελών των αποστολών και τον διοργανωτών ήταν η αυτοσχέδια μουσική βραδιά που στήθηκε από τον δεκαπεντάχρονο αθλητή από την Θεσσαλονίκη Οδυσσέα Κούτρα, όπου μας ταξίδευσε με το λαούτο του σε εξαιρετικά μουσικά μονοπάτια. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για επέκταση του θεσμού της υπάρχουσας διοργάνωσης καθώς και η ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών από τις υπόλοιπες συλλογικότητες! Gens Una Sumus (Είμαστε μια Οικογένεια) η προμετωπίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, γίνεται πράξη στην υπέροχη Λέσβο.

diasilogiko-skaki4.jpg (770×523)

diasilogiko-skaki3.jpg (770×442)

diasilogiko-skaki2.jpg (770×513)

diasilogiko-skaki1.jpg (770×447)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey