Δεν κατεβαίνει ο Αίολος, γκρινιάζει ο Θησέας

30/05/2019 - 12:18 Τελευταία τροποποίηση στις 30/05/2019 - 13:19

Θέμα προέκυψε κατά την κλήρωση του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στις γυναίκες, στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τη Δευτέρα, όταν διαπιστώθηκε ότι ο Αίολος Μυτιλήνης που κέρδισε τον τίτλο στη Λέσβο, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στα μπαράζ. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη δυσφορία του δευτεραθλητή Θησέα Παναγιούδας, οι άνθρωποι του οποίου έμειναν έκπληκτοι αφού είχαν την επιθυμία να αγωνιστούν ως δευτεραθλητές, αν αυτό γινόταν δεκτό από την Ομοσπονδία. 

Μιλώντας στο "SL" άνθρωποι του Θησέα Παναγιούδας, εξήγησαν πως παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν αστραπιαία προς την ΕΟΚ για να αγωνιστούν αντί του Αίολου, αυτές έπεσαν στο κενό αφού η κλήρωση είχε ήδη πραγματοποιηθεί. 

"Παρόλο το μεγάλο κόστος της αποστολής, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει εκπροσώπηση του νησιού μας. Οι αγώνες αυτοί είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αποκόμιση εμπειριών και παραστάσεων για όλους μας και κυρίως για τις νεαρές αθλήτριες. Εάν είχαμε ενημερωθεί από τον Αίολο νωρίτερα, πριν την κλήρωση, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη θέση του. Ευελπιστούμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί είναι πραγματικά κρίμα να θέλεις και να μπορείς να αγωνιστείς και να μην το κάνεις.” ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Θησέα Παναγιούδας, Στρατής Αλμπάνης, σχολίασε: “Από την έναρξη της συνεργασίας μου με τον Θησέα ο στόχος μας και το όραμά μας δεν σταματάει στην κατάκτηση ή μη του πρωταθλήματος. Εμείς στοχεύουμε μέσα από την δουλειά και το σωστό προγραμματισμό να κάνουμε κάθε φορά μικρά βήματα προς το καλύτερο. Οι αγώνες μπαράζ είναι ένα μέσον για να το πετύχουμε και για αυτό, μόλις έμαθα ότι δεν θα συμμετάσχει ο Αίολος, ζήτησα από τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν ότι μπορούσαν για να πάρουμε τη θέση του. Τους ευχαριστώ που ανταποκρίθηκαν άμεσα και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δυστυχώς η Ομοσπονδία μας απάντησε αρνητικά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πρίν δύο χρόνια, με στόχο τη βελτίωση μας και με απώτερο σκοπό το καλό του γυναικείου μπάσκετ στη Λέσβο. Ελπίζω πως αυτό να είναι το τελευταίο κακό παράδειγμα επικοινωνίας μεταξύ των ομάδων, είτε ανδρών είτε γυναικών και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί να λειτουργούμε με στόχο το καλό του αθλήματος.”

Το "SL" επικοινώνησε και με τον Θοδωρή Γιαννίκο, εκ μέρους του Αίολου Μυτιλήνης, ο οποίος διευκρίνισε: "Όπως συμβαίνει μετά το τέλος κάθε πρωταθλήματος, εδώ και τόσα χρόνια, ενημερώσαμε άμεσα την Ομοσπονδία για την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε ή όχι στα μπαράζ. Φέτος, λόγω των Πανελλήνιων εξετάσεων και του γεγονότος ότι οι αγώνες συνέπιπταν χρονικά με τα αγωνίσματα για την είσοδο στα ΤΕΦΑΑ, η συμμετοχή των αθλητριών μας ήταν αδύνατη. Άμεσα γνωστοποιήσαμε την απόφασή μας στην Ομοσπονδία. Σε αυτό το σημείο σταματά και η όποια εμπλοκή μας, ως ομάδα, στη διαδικασία. Στο αν η Ομοσπονδία ενδιαφέρθηκε ή όχι για την αντικατάσταση μας ή στο γιατί δεν το έπραξε, είναι ερωτήματα στα οποία δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. Υπενθυμίζουμε ωστόσο, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, ότι ο Αίολος Μυτιλήνης πάντοτε ενεργεί με γνώμονα το καλό του λεσβιακού μπάσκετ και δεν μπορεί να ευθύνεται για ζητήματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητάς μας, ως σύλλογος."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey