Ανυπομονώ να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη»

16/07/2020 - 12:12

Η Αναστασία Τζήμου είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Θησέα Παναγιούδας, που θα εκπροσωπήσει φέτος τη Λέσβο στην Α2 Γυναικών του μπάσκετ, ερχόμενη με όνειρα και φιλοδοξίες στο νησί μας. Η 27χρονη πλέι μέικερ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Α1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, αποκαλύπτεται στο «SL» σε μια συνέντευξη, που καταπιάνεται όχι μόνο με τη μεταγραφή της, αυτή καθαυτή, αλλά και με τις προκλήσεις της επιλογής της, τους στόχους της νέας χρονιάς και τις προσδοκίες, τόσο της ίδιας όσο και του συλλόγου.   

  • Πολλοί μπορεί να πουν ότι η απόφαση να αγωνιστείς σε ένα νεοφώτιστο στην Α2 σύλλογο, όπως ο Θησέας Παναγιούδας, ίσως αποτελεί ρίσκο. Τι σημαίνει για σένα αυτή η μεταγραφή;

«Είναι πρόκληση για εμένα να αγωνιστώ σε έναν νεοφώτιστο σύλλογο. Το ότι ο Θησέας έχει όραμα και θέλει να εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες είναι κάτι που έκανε την απόφαση μου εύκολη και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα κάνουμε αυτή την αρχή μαζί. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους και εύχομαι να έχουμε μια χρόνια γεμάτη υγεία και επιτυχίες.»

  • Έρχεσαι από μια σεζόν στην Α1, που παρότι ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω κορονοϊού, θα ήταν σίγουρα γεμάτη από πολύτιμες εμπειρίες. Αισθάνεσαι πιο ώριμη, αγωνιστικά, από ποτέ;

«Η προηγούμενη σεζόν είναι η μεγαλύτερη εμπειρία που είχα στη μπασκετική μου καριέρα ως τώρα. Δύσκολη, αλλά μια χρόνια γεμάτη εμπειρίες, από την οποία έμαθα να δουλεύω σκληρά μέσα και έξω από το γήπεδο, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας σαν ομάδα, να παραμένω συγκεντρωμένη σε κάθε ματς, προσηλωμένη στο πλάνο του προπονητή και να ξεκουράζομαι, ώστε να μπορώ να αποδώσω το 100% σε κάθε προπόνηση. Επίσης το να συνεργάζεσαι με ξένες αθλήτριες είναι ένα σημαντικό πρότυπο, για το πως δουλεύει μια επαγγελματίας αθλήτρια. Νιώθω πιο δυνατή και πιο ώριμη, αλλά σίγουρα έχω πολλά ακόμη να μάθω και να αποκτήσω μια μεγαλύτερη εμπειρία.»

  • Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι σου, πέρα από την οργάνωση ως πλέι μέικερ. Λάτρης της άμυνας ή της επίθεσης;

«Είμαι λάτρης της άμυνας. Η φιλοσοφία μου ήταν πάντα να ξεκινάω από την άμυνα. Στην επίθεση μπορεί να βρεθείς σε κακή μέρα, η άμυνα είναι θέμα διάθεσης, θέλει πείσμα και πάθος. Έτσι αν βρεθείς σε μια κακή μέρα επιθετικά, μπορείς να σταματήσεις την αντίπαλο στην άμυνα και πάλι να οδηγηθείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τη νίκη.»

  • Ο κόουτς Αλμπάνης ποντάρει πολλά στη δική σου παρουσία στο ρόστερ. Έχεις άγχος ή αποτελεί έξτρα κίνητρο;

«Υπάρχει άγχος, αλλά το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Νέα ομάδα, νέος στόχος, νέος ρόλος. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσω να προσφέρω τα μέγιστα στην ομάδα.»

  • Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απραξίας, να υποθέσουμε ότι ανυπομονείς να έρθεις στη Λέσβο, να γνωρίσεις τις νέες σου συμπαίκτριες και να ξεκινήσετε την προετοιμασία της νέας χρονιάς;

«Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να έρθουμε όλοι αντιμέτωποι με το μεγάλο διάστημα απραξίας. Θέλω πολύ να έρθω στο νησί, να γνωρίσω όλους όσους αποτελούν το σύλλογο και κυρίως τον προπονητή και τις συμπαίκτριες μου, με τους οποίους θα παλεύουμε μαζί, σκληρά κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ανυπομονώ να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey