Διαγόρας Αγ. Παρασκευής | Ο απολογισμός του Α' Γύρου

11/01/2018 - 17:47 Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2018 - 23:57

Ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής ολοκλήρωσε τον Α' Γύρο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής φιγουράροντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με συγκομιδή 14 βαθμών, μετρώντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες στα μισά της αγωνιστικής περιόδου.

Παρότι νεοφώτιστος, ο Διαγόρας αποδεικνύεται σαν έτοιμος από καιρό, έχοντας αποδείξει ότι αποτελεί σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο, σε μια προσπάθεια να πετύχει το στόχο της παραμονής, που για τα δεδομένα της ομάδας της Αγίας Παρασκευής σημαίνει πολλά περισσότερα. Απέχει 3 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού και αναζητά νίκες στην έδρα της για να εδραιώσει τη θέση της στην κατηγορία, στόχος εφικτός με τα μέχρι στιγμής δείγματα όλων των ομάδων στον 7ο Όμιλο.

Ο Διαγόρας ξεκίνησε τη χρονιά με προπονητή τον Χρήστο Πελέκη, με τον οποίο στον πάγκο είχε απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 9 ματς. Η παραίτησή του λίγο πριν τα Χριστούγεννα έφερε στην Αγία Παρασκευή τον Στέλιο Μουντανάρη, ο οποίος ντεμπουτάρισε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με νίκη και μάλιστα με ανατροπή στη συγκλονιστική αναμέτρηση με τον Ερμή Κιβερίου (3-2).

Αήττητος Σπάτων - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 3-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Πανθηραϊκός 2-1
Ταμυναϊκός Αλιβερίου - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Ένωση Ερμιονίδας 1-0
Χαλκίδα - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Θύελλα Ραφήνας 1-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Αιολικός Μυτιλήνης 0-1
Τρίγλια Ραφήνας - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 1-0
Παναργειακός - Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Ερμής Κιβερίου 3-2

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία στον Α' Γύρο:

  • Ο Λευτέρης Μέρο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν έχασε λεπτό συμμετοχής στον Α' Γύρο, μετρώντας 10 ματς όλα ως βασικός και μάλιστα με 90λεπτο.
  • Ο Γιώργος Τσομπανέλλης είχε αγωνιστεί βασικός στα 9 πρώτα ματς της σεζόν, ερχόμενος από τον πάγκο κόντρα στον Ερμή Κιβερίου σκοράροντας 2 γκολ, με κερδισμένο πέναλτι ως ο MVP του παιχνιδιού!
  • Με 10 συμμετοχές στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Γιώργος Λαζαρίδης, όλες ως βασικός πλην της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Παναργειακό στο Άργος (2-0), όπου πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.
  • Μόλις ένα ματς έχουν χάσει Παναγιώτης Αχείμαστος και Αλέξης Τοπάλι, ξεκινώντας στο βασικό σχήμα και στα 9 παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκαν. Εννιά συμμετοχές έχει και ο Τζόρνταν Ουεντραόγκο (7 ως βασικός), όπως και ο Βασίλης Παρέλης (οι 5 ως αλλαγή).
  • Μοιρασμένες είναι οι συμμετοχές στους τερματοφύλακες, εκεί όπου έχουν παίξει κατά σειρά και οι τρεις του αρχικού ρόστερ. Ξεκίνησε στα 2 πρώτα ματς ο Αργύρης Ρόππας, που πριν αποχωρήσει οριστικά από το σύλλογο παραχώρησε τη θέση του στον Χάϊρο Ζερμένο για 6 παιχνίδια, ωστόσο στα 2 τελευταία του πρωταθλήματος έχει χρησιμοποιηθεί ο Νίκος Μαλλής.
  • Από 2 γκολ μετρούν Γιώργος Τσομπανέλλης και Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ τα υπόλοιπα τρία που έχει σκοράρει ο Διαγόρας φέτος σημείωσαν οι Αχείμαστος, Μαλακός και Φιλιανός.
  • Από τους μέχρι πρότινος βασικούς ποδοσφαιριστές του Διαγόρα, μόνο ο Παναγιώτης Κατσάμπας αποχώρησε τα Χριστούγεννα μετά από 8 συμμετοχές και 659 αγωνιστικά λεπτά.
  • Συνολικά 24 ποδοσφαιριστές του Διαγόρα έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Λιγότερο όλων έχει αγωνιστεί ο νεαρός Δημήτρης Παρέλης, με μόλις 3 αγωνιστικά λεπτά. Χωρίς συμμετοχή αποχώρησε πρόωρα ο Παναγιώτης Δελόλμας.
  • Οι παίκτες του Διαγόρα έχουν αντικρίσει την κίτρινη κάρτα 24 φορές, δύο εκ των οποίων αποβλήθηκαν στη συνέχεια ενός αγώνα. Πρόκειται για τον Άκη Μιχαλάκη, στο ματς της πρεμιέρας με τον Αήττητο Σπάτων και τον Αλέξανδρο Ρέτζο στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Χαλκίδα, οι οποίοι πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.  

Ο αναλυτικός πίνακας συμμετοχής των ποδοσφαιριστών του Διαγόρα

Πληροφορίες | SoccerBase.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey