Πρωταθλήτρια στη Β ΕΠΣ Λέσβου η Καλλονή

28/04/2024 - 19:10 Τελευταία τροποποίηση στις 28/04/2024 - 19:58

Η ομάδα της Καλλονής επικράτησε 1-2 στον τελικό απέναντι στον Αστέρα Νίκης και κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Β ΕΠΣ Λέσβου.

Οι δύο πρώτες ομάδες των δύο ομίλων που έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στην Α κατηγορία, συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 28/4 στον τελικό που διεξήχθη στον «Ταρλά» παρουσία δεκάδων φιλάθλων, με την Καλλονή να παίρνει τη νίκη λίγο πριν το τέλος, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Σφιχτό παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο με περιορισμένες επιθετικές ενέργειες και για τις δύο ομάδες, όμως με καλό ρυθμό. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 2' ανήκει στην Καλλονή, με τον Νησιώτη να μπλοκάρει σταθερά αδύναμο σουτ του Μάκη Σαμπάνη. Στο 13ο λεπτό ο Βουργουτζής απείλησε με ένα μακρινό σουτ, όμως ο Λεμπέσης ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στη συνέχεια ακολούθησε ακόμη ένα σουτ του Ντερβισμπεχάϊ που πέρασε άουτ, όπως και σουτ του Βαμβουκλή που δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Η πρώτη σοβαρή απειλή από την ομάδα της Καλλονής ήρθε στο 29', με τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι με παρέμβαση του Σαμπάνη μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζηκυριάκου και στη συνέχεια να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση όμως του κόρνερ προήλθε το 0-1, καθώς μετά από λάθος απομάκρυνση των αμυντικών του Αστέρα, ο Πλουμής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κάσσος αποχώρησε τραυματίας, με τον Κορλεντίνη να παίρνει τη θέση του. Στο 41ο λεπτό ο Αστέρας Νίκης ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπαράκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Καφαλούκου και συνεργασία για σεμινάριο των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Στο 45', ο Καραγιάννης μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια σημάδεψε το δοκάρι του Λεμπέση.

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν κάποια μακρινά σουτ. Σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, ο Σαμπάνης εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα μετά από λάθος απομάκρυνση στην αντίπαλη άμυνα που τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον Νησιώτη, πλασάροντας εύστοχα στη γωνία για το 1-2 που παρέμεινε έως το τέλος και χάρισε τη νίκη και τον τίτλο στην ομάδα του. Σημειώνεται ότι ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στη φάση του δεύτερου τέρματος της Καλλονής.

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές στους δύο φιναλίστ και του κυπέλλου στην Καλλονή που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Νίκης (Γαβαλάς): Νησιώτης, Κάσσος(37'Κορλεντίνης), Κουρής, Τσακίρης(83'Ζηρόπουλος), Μπαράκης, Καραγιάννης, Ράσκος, Καφαλούκος, Ντερβισμπεχάϊ, Βουργουτζής, Στεφανής

Καλλονή (Μόλβαλης): Λεμπέσης, Βαμβουκλής, Κανέλλος(89'Καραγιάννης), Μπίρης, Κατσαρός, Χατζηκυριάκος, Σαμπάνης, Κουνής(68'Δύρλας), Παπασταύρου(55'Νικολού), Πλουμής(89'Κουμέλλης), Πονηρός

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey