Αρχές Σεπτεμβρίου ανανεώνει στον Παναθηναϊκό ο Χατζηγιοβάνης

26/08/2021 - 18:15 Τελευταία τροποποίηση στις 26/08/2021 - 18:21

Η διάθεση του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Τάσο Χατζηγιοβάνη έως το 2024, οι διαπραγματεύσεις που θα πάρουν επίσημη μορφή πλέον μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, το όριο και η βάση απ’ την οποία ξεκινούν οι πράσινοι και η πολύ πιθανή συμμετοχή του Αλαφούζου στις συζητήσεις.

Οι τελικές (και βασικές) μεταγραφές του Παναθηναϊκού στο θερινό παράθυρο είναι σε πλήρη εξέλιξη, εντούτοις, ανεξάρτητα από το πώς θα διαμορφωθεί εντέλει το πράσινο ρόστερ, θα υπάρξει ακόμη μία σημαντική πινελιά τον Σεπτέμβριο. Όχι από την αγορά των ελεύθερων παικτών, αλλά εντός των... τειχών, με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να καλέσουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη τον Μυτιληνιό εξτρέμ και τον ατζέντη του για να συζητήσουν -σε επίσημη βάση πλέον- το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2024

Το όλο θέμα άνοιξε τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι πράσινοι ενημέρωσαν την πλευρά του διεθνούς μεσοεπιθετικού για την πρόθεσή τους να συζητήσουν την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας τους για την επόμενη τριετία. Έγιναν διερευνητικές κουβέντες και οι δύο πλευρές είχαν μία πρώτη εικόνα για το τι θέλουν.

Από τότε κύλησε πολύ... νερό στ’ αυλάκι, προέκυψε το έντονο ενδιαφέρον της τουρκικής Αλτάι, η οποία όμως δεν κάλυψε ποτέ στο ποσό τη ρήτρας του 1,5 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το συμβόλαιο του "Χάτζη" και το θέμα της μεταγραφής του στην τουρκική Super Lig μπήκε οριστικά στο "ψυγείο" μετά τη 12η Αυγούστου, όταν κι έληξε η προθεσμία που υπήρχε στο συμβόλαιό του για ενεργοποίηση του buy-out.

Ο Χατζηγιοβάνης έμεινε στο ρόστερ του τριφυλλιού, παραμένοντας (απόλυτα) συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας (απ’ τους λιγοστούς που ξεχώριζαν σταθερά στην περίοδο της προετοιμασίας) και πλέον έρχεται η ώρα για να αναπροσαρμοστεί η σχέση των δύο πλευρών.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον 24χρονο εξτρέμ για τα επόμενα χρόνια. Διότι προέρχεται από τα "σπλάχνα" του και είναι πάντα σημαντικό να υπάρχουν παίκτες στο δυναμικό του που να έχουν αυτόν τον "δεσμό", αλλά και γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θεωρεί πως ο Χατζηγιοβάνης μπορεί την εφετινή σεζόν να αλλάξει όντως επίπεδο ως ποδοσφαιριστής, κερδίζοντας μόνιμη παρουσία στην Εθνική Ομάδα, διατηρώντας κομβικό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρη θέση για το τι είναι διατεθειμένος να προσφέρει προς τον Χατζηγιοβάνη σε επίπεδο αποδοχών: Διπλασιασμό των απολαβών του που προέβλεπε το συμβόλαιο που υπέγραψε το φθινόπωρο του 2019, ήτοι από 150.000 ευρώ, θα του προταθούν 300.000 ευρώ, συν μπόνους στόχων και συμμετοχών. Κι αυτό είναι ένα όριο που δύσκολα θα ξεπεραστεί (κατά πολύ) στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει απ’ τις αρχές του επόμενου μήνα.

Η Αλτάι φέρεται να είχε προτείνει προς την πλευρά του Έλληνα άσου -τις ημέρες που το θέμα έκαιγε- ένα συμβόλαιο κοντά στις 450.000 ευρώ, όμως όλο αυτό από ένα σημείο και μετά άρχισε να παίζει... μπουνιές τόσο με την αναβλητικότητα των Τούρκων, όσο και με τη διάθεσή τους να διαπραγματευτούν και το... 50ευρω κάτω από το buy-out που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Όταν άλλωστε, μία ομάδα θέλει τόσο πολύ έναν παίκτη και του προσφέρει 4ετές συμβόλαιο με "net" αποδοχές 450.000 ευρώ, δεν κάθεται να παζαρεύει τις… 50.000 και 100.000 ευρώ επί ένα μήνα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ξεκάθαρος στο τι θα προτείνει προς τον Χατζηγιοβάνη και πάνω σ’ αυτή τη βάση θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, στην οποία είναι πολύ πιθανό πλέον να έχει ενεργό ρόλο κι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως είχε αντίστοιχα τόσο στο θέμα του Ματέους Βιτάλ, όσο και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Ιντεπεντιέντε και την Πατσούκα για τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, με τον οποίο αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες ώρες...

sport24.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey