Τα αιτήματα των ομάδων

15/03/2011 - 19:22

Ημέρα εξελίξεων θα είναι η αυριανή, αναφορικά με την αποχή την οποία δρομολογούν τα σωματεία του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, στα πλαίσια του αγώνα που κάνουν για τη δικαίωσή τους στις οικονομικές αξιώσεις που έχουν.

Αρχικά, το μεσημέρι θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο η διοργανώτρια Αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των αιτημάτων που κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ή έστω κάποιων από αυτών.

Τα αιτήματα των ομάδων

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να παρατεθούν τα πέντε αιτήματα που υπέβαλλε η Συντονιστική Επιτροπή προοκειμένου να εκπληρωθούν άμεσα:
-Να γίνει άρση όλων των ποινών που έχουν επιβληθεί αυτή τη στιγμή και μέχρι τέλος του πρωταθλήματος (κάρτες κτλ), εξαιρουμένων των ποινών που επιβάλλονται για επεισόδια
-Να καλύπτει η ΕΠΟ ένα σημαντικό μέρος του εξοδολόγιου των αγώνων
-Να επιστραφεί στο τέλος του πρωταθλήματος το 40% από τις ποινές της φετινής σεζόν, με τον οποιοδήποτε τρόπο.
-Να μην εισπραχθεί από την ΕΠΟ το δεύτερο μέρος των προστίμων που εκκρεμούν
-Να μειωθεί το ποσό για τα παράβολα που οφείλουν να πληρώνουν τα σωματεία σε περιπτώσεις προσφυγών

Εξαιρετικά πιθανή η αποχή

Ασφαλώς, τα παραπάνω αιτήματα είναι μόνο ένα μέρος αυτών που πραγματικά έχουν οι σύλλογοι, ωστόσο σαν δείγμα καλής θέλησης οι εκπρόσωποι της Επιτροπής προέταξαν μόλις τα σημαντικότερα ή, αν προτιμάτε, αυτά που επείγουν. Η Συντονιστική Επιτροπή θα περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ, προκειμένου να κινηθούν αναλόγως τα μέλη της για τις περαιτέρω ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες στην περίπτωση της μερικής αποδοχής των αιτημάτων από την ΕΠΟ, τα σωματεία να προχωρήσουν πάρ' αυτά σε αποχή. Ο λόγος είναι ότι τα πυρά της Συντονιστικής Επιτροπής των σωματείων συγκεντρώνονται πρωτίστως στο 'πρόσωπο' της Πολιτείας και όχι σε αυτό της ΕΠΟ. Κατά τα άλλα, σήμερα πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγκέντρωσης των υπογραφών από τους συλλόγους για την αποχή. Μέχρι τώρα το νούμερο είναι τριψήφιο, ενώ η σχετική λίστα θα αποσταλλεί αύριο στα γραφεία της ΕΠΟ.

(Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θεοδώρου, www.periferiako.com)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey