Επέστρεψε στην Α ΕΠΣ Λέσβου ο Οδυσσέας Ελύτης

28/04/2024 - 14:27 Τελευταία τροποποίηση στις 28/04/2024 - 21:10

Μετά από έναν χορταστικό αγώνα ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες και ένα φινάλε «θρίλερ», ο Οδυσσέας Ελύτης με ήρωα όπως εξελίχθηκε τον τερματοφύλακα Μανούσο, πήρε τη νίκη 3-2 απέναντι στον Καραβαγγέλη Στύψης και επέστρεψε ξανά μετά από έναν χρόνο απουσίας στην Α κατηγορία Λέσβου.

Πλούσιο θέαμα από τις δύο ομάδες που πάλεψαν για τη νίκη, πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, τρία πέναλτι συνολικά και διαμαρτυρίες από τον Καραβαγγέλη για την υπόδειξη του διαιτητή στις καθυστερήσεις που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την απόκρουση του Μανούσου στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Οδυσσέας Ελύτης μετά από αυτή τη νίκη, κατέκτησε την τρίτη θέση στη Β ΕΠΣ Λέσβου που οδηγεί στη μεγάλη κατηγορία.

elitis-katavaggelis-mparaz.jpg (770×461)

Ανοιχτό παιχνίδι από το ξεκίνημα με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 2-2. Ο Καλουτζής στο 10ο λεπτό μετά από αντεπίθεση και κάθετη του Καραδημητράκη με πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ξυπτερά το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιώργος Βελούτσος κέρδισε πέναλτι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον Γιώργο Μαμάκο να ευστοχεί από τα 11 βήματα, ισοφαρίζοντας 1-1.

Οι χαρές για την ομάδα της Στύψης κράτησαν λίγο, αφού ο Λεωνίδας Καλουτζής στο 21' με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 2-1 και αφού η μπάλα βρήκε και το δεξί κάθετο δοκάρι, μετά την παρέμβαση του Μανούσου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν εκ νέου στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με σουτ εντός περιοχής του συνήθη ύποπτου Γιώργου Βελούτσου μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα καλό σουτ του Άρη Βελούτσου που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από ένα σημείο και έπειτα στην επανάληψη έπεσε ο ρυθμός και με σημάδια κούρασης κυρίως λόγω του φυσικού χόρτου, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις οι δύο αντίπαλες ομάδες άγγιξαν το τρίτο τέρμα. Στο 51' σουτ του Καλουτζή πάλι δίπλα από το δοκάρι, ενώ ακολούθησε μοναδική ευκαιρία από τον Νομίδη και εντυπωσιακή απόκρουση του Ξυπτερά που κράτησε την ισοπαλία. Από την πλευρά του Καραβαγγέλη πλησίασαν στο 2-3 οι Γιώργος Βελούτσος και Μαμάκος. Στο 92' σε μια φάση εντός περιοχής του Καραβαγγέλη που πρωταγωνιστές τον Ξυνό και τον Καλουτζή, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, προκαλώντας τις αντιδράσεις. Ο Γιώργος Δασκάλου ανέλαβε την εκτέλεση δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Οι συγκινήσεις όμως δεν τελείωσαν εκεί, αφού στο 98' και στην τελευταία φάση του αγώνα, ανατράπηκε εντός περιοχής ο Βασίλογλου, με τον Γιώργο Μανούσο να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του Μαμάκου και να χαρίζει τη νίκη και την άνοδο στον Οδυσσέα Ελύτη. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey